Editor de Text Puternic, Configurabil şi Convenabil pentru Editarea Oricăror File Text [Text Files] în Windows

Versiune EditPad Pro în Română

EditPad Pro este un editor de text (procesor de cuvinte) puternic şi flexibil. Pentru că a fost proiectat să facă editarea de text cît mai uşoară posibil, folosirea lui EditPad Pro pentru a edita file text te va scuti de frustrări şi timp pierdut. EditPad e disponibil în mai multe limbi, inclusiv Română.

      
Doar US$ 59.95
Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 şi 11
Satisfacţie 100% sau banii înapoi
Descarcă gratuit versiunea de evaluare

Un Editor de Text Puternic şi Convenabil

EditPad Pro are multe funcţii care fac editarea de text foarte convenabilă pentru tine. O parte din ele nu par prea impresionante la prima vedere, pentru că lucrează în fundal, dar în mod sigur le vei aprecia cînd vei avea nevoie de ele. Acestea sînt doar un mic număr din multele facilităţi ale lui EditPad Pro care fac editarea de text profesională extrem de uşoară.

Cu EditPad Pro poţi deschide şi edita mai multe file text [text files] în acelaşi timp. Nu există nici o limită. Aranjează filele text în Proiecte multiple pentru a le deschide dintr-o dată şi a le edita împreună. Deschide toate filele dintr-un dosar (şi din subdosarele sale) într-un proiect. Multe din comenzile de editare ale lui EditPad Pro pot rula simultan pe toate filele dintr-un proiect dat. Comută rapid între diversele file şi proiecte deschise făcînd clic pe taburile lor. Mergi înainte şi înapoi cu ajutorul comenzilor “poziţia de editare anterioară” şi “fila editată anterior”. Administrează liste lungi de file text şi proiecte mari cu ajutorul Panoului Filelor unde se pot renumi, muta, copia şi şterge file.

Dacă vrei să fii sigur că textul este scris corect, poţi folosi corectorul ortografic din EditPad Pro. Listele de cuvinte folosite de acesta sînt disponibile în mai multe limbi, inclusiv în română. Poţi să configurezi EditPad Pro astfel încît să arate cuvintele ortografiate greşit din fila curentă, din proiectul curent, din toate filele deschise, sau doar din textul selectat. Mai mult, poţi seta corectorul ortografic să se adapteze la tipul de scriere clasic (“sînt” şi “Î din I”) sau la cel academic (“sunt” şi “Î din A”), EditPad fiind singurul editor de text care permite acest lucru. Corectorul ortografic funcţionează perfect indiferent dacă diacriticele sînt scrise cu sedilă (Ş/Ţ) sau cu virgulă (Ș/Ț), o altă caracteristică întîlnită doar în EditPad. Activarea Corectării Ortografice în Timp Real face ca EditPad Pro să evidenţieze cuvintele scrise greşit pe măsură ce ele sînt tastate.

EditPad Pro posedă una din cele mai complete funcţii de căutare-şi-înlocuire din editoarele de text. Poţi găsi rapid partea din filă pe care vrei s-o editezi. Poţi evidenţia potrivirile şi face tot felul de alte operaţii legate de căutare. Efectuează instantaneu mai multe înlocuiri dintr-o dată într-o selecţie (dreptunghiulară), într-o filă, într-un proiect, sau în toate filele şi proiectele. Foloseşte expresiile regulate şi opţiunile de adaptare a casetei literelor (majuscule/minuscule) pentru a efectua căutări şi înlocuiri dinamice şi complexe ale termenilor din text. Utilizarea avansată a funcţiei de căutare-şi-înlocuire din EditPad Pro poate automatiza operaţiunile de editare plictisitoare.

Poţi înregistra şi reda macrocomenzi de tastatură, pentru a reduce astfel efectuarea sarcinilor repetitive la apăsarea unei simple combinaţii de taste. Înregistrează o căutare ca parte a unei macrocomenzi pentru a edita instantaneu potrivirile de căutare într-un anumit mod. Salvează oricît de multe macrocomenzi pentru a-ţi construi propria ta bibliotecă de vrăjitori (asistenţi) de editare.

EditPad Pro are o funcţie de evidenţiere a sintaxei complet configurabilă. Poţi să schimbi culorile în aşa fel încît să fie identice cu cele folosite în Mediile de Dezvoltare Integrată (IDE) CodeGear sau Visual Studio sau poţi să alegi propriile tale culori. EditPad Pro este livrat cu un mare număr de scheme de colorare a sintaxei, toate fiind complet editabile.

EditPad Pro posedă un Navigator de File care poate afişa în detaliu structura unei file. Foloseşte-l pentru a sări instantaneu la partea relevantă din filă. Un număr mare de scheme de navigare pentru diferite limbaje de programare şi formate de file este deja inclus în soft. Toate schemele de navigare sînt complet editabile. Poţi crea scheme pentru vizualizarea aspectului a aproape oricărui tip de filă. Schemele pot de asemenea să facă pliabile variate blocuri de text cu un singur clic. Cu ajutorul plierii blocurilor poţi ascunde liniile ca să obţii o perspectivă mai bună asupra structurii filei, făcînd mai uşoară rearanjarea blocurilor de cod sau navigarea între ele.

EditPad Pro foloseşte o Colecţie de Decupaje pentru a păstra cu uşurinţă la îndemîna ta o listă cu fragmente de text, gata de a fi inserate în fila editată. Un astfel de decupaj poate fi un cuvînt, o frază, trei paragrafe, o jumătate de carte sau orice doreşti. Decupajele pot consta şi din fragmente care să fie inserate “înainte” şi “după” textul selectat, adică la capetele acestuia.

Foloseşte softul client FTP integrat pentru a-ţi încărca paginile web şi scripturile pe server direct din EditPad Pro. Poţi chiar să editezi pagini web direct pe server via FTP, fără să descarci mai înainte filele HTML pe hardisc. EditPad Pro transferă filele în fundal, deci nu va trebui să aştepţi să se descarce toate filele, sau să aştepţi ca o filă să se încarce pe server. Poţi începe editarea imediat. EditPad Pro poate sta conectat la mai multe servere FTP.

Nu trebuie să-ţi mai faci griji în privinţa salvării filelor, pentru că acum ai la dispoziţie EditPad Pro cu opţiunile sale variate de autosalvare şi creare de conservări (copii de rezervă). Poţi alege cîte copii de rezervă vrei să păstrezi şi pentru cît timp. Istoria filelor îţi va arăta conservările făcute pentru fila curentă. Poţi să deschizi şi să compari conservările sau să salvezi copii de bornare (de etapă). EditPad Pro posedă o funcţie de dezexecutare şi reexecutare nelimitată a comenzilor care îţi permite să anulezi modificările făcute chiar şi după salvarea lor.

Compară oricare două file pentru a observa diferenţele dintre ele sau pentru a vedea care au fost modificările făcute la două copii (de conservare) ale aceleiaşi file. EditPad Pro poate să evidenţieze diferenţele, să fuzioneze cele două file şi să extragă diferenţele sau asemănările pentru a le pune într-o filă nouă. Acest lucru este foarte practic pentru a anula modificările nedorite făcute la o filă, sau pentru a controla modificările făcute de o altă persoană la o filă care i-a fost trimisă de tine. Poţi trimite file prin poşta electronică chiar din interiorul EditPad Pro.

Foloseşte selecţiile dreptunghiulare pentru a edita coloane de text. Orice comandă de editare ce funcţionează pe o selecţie obişnuită liniară merge de asemenea şi pe o selecţie dreptunghiulară. Translatează şi inserează coloane la stînga şi la dreapta, mută blocuri în sus şi în jos, umple şi indentează blocuri, etc. Comenzile utile pentru începerea, terminarea, restrîngerea şi extinderea selecţiilor fac uşor lucrul cu blocuri care se întind pe mai multe pagini.

Poţi edita tot felul de liste cu ajutorul unor comenzi utile, poţi sorta alfabetic liniile şi şterge liniile duplicate. Foloseşte aceste comenzi împreună cu selecţiile dreptunghiulare pentru a prelucra liste cu coloane multiple.

EditPad Pro va evidenţia adresele siturilor web (URL) şi adresele de poştă electronică din filele text. Poţi să deschizi cu uşurinţă un sit web făcînd dublu-clic pe adresa lui în EditPad Pro. Bineînţeles că poţi dezactiva această opţiune dacă nu o vrei.

Atunci cînd scrii un raport sau un articol care are anumite cerinţe legate de lungime, poţi folosi opţiunea Statistici din EditPad Pro pentru a vedea instantaneu cîte paragrafe, cuvinte sau litere ai tastat pînă la un moment dat. Poţi obţine statisticile pentru fila curentă, pentru toate filele dintr-un proiect, sau pentru toate filele din toate proiectele.

Dacă ai nevoie să tastezi anumite caractere speciale nedisponibile pe tastatură, poţi utiliza tabelul caracterelor din EditPad Pro pentru a le insera uşor prin dublu-clic. Poţi insera cu uşurinţă în documentele tale simboluri speciale precum acelea de marcă înregistrată sau de drepturi de autor [copyright], sau poţi introduce litere din limbi străine care nu pot fi scrise cu ajutorul mapării de tastatură curente. Dacă salvezi filele cu codarea Unicode poţi utiliza orice caracter tipografic cunoscut umanităţii.

EditPad Pro editează orice filă de tip text. Poţi deschide file text salvate pe calculatoare ce rulează Linux, Unix şi Mac sau chiar şi file ce provin de pe vechile PC-uri DOS ori megacomputerele IBM. EditPad Pro păstrează compatibilitatea filei cu aceste sisteme, în afară de situaţia expresă în care alegi să le converteşti. Nu te vei mai îngrijora că nu vei putea deschide o filă text, pentru că vei fi capabil să salvezi filele tale într-un format accesibil şi pentru persoanele care utilizează editoare de text mai puţin flexibile. EditPad Pro prelucrează finalurile de linie de tip DOS/Windows, UNIX/Linux şi Macintosh. Poţi deschide şi salva file text codate în Unicode (UTF-8, UTF-16 şi UTF-32), în orice codpagină [codepage] Windows, în orice codpagină ISO-8859, şi într-o varietate de codpagini DOS, KOI8 şi EBCDIC. Poţi de asemenea să converteşti conţinutul filelor în oricare dintre aceste codări.
Formate Preconfigurate de File

După instalarea EditPad Pro, softul va recunoaşte automat tipurile de file listate mai jos şi va folosi pentru ele opţiunile predefinite de editare. Oricare alte tipuri de file vor fi editate cu setările implicite pînă cînd vei configura tu însuţi fiecare din aceste tipuri. Bineînţeles că poţi schimba opţiunile de editare pentru toate tipurile predefinite de file, la fel ca şi opţiunile implicite pentru filele de tip nerecunoscut.

Descarcă EditPad Pro în Română

Versiune cu Licenţă Completă

Dacă ai cumpărat deja EditPad Pro, poţi să descarci ultima versiune tastînd mai jos adresa de e-mail şi ID-ul de utilizator EditPad Pro. Dacă ai pierdut ID-ul, tastează adresa de e-mail şi lasă gol cîmpul “ID Utilizator”. Vei primi un mesaj e-mail cu ID-ul de utilizator.

Descărcarea include softul EditPad Pro în Română. Fila de ajutor [help file] şi manualul de utilizare în format PDF sînt în Engleză.

Adresa E-mail:
ID Utilizator EditPad Pro:
Versiune:7.6.7, 2019-12-10, 12.4 MB
Windows 2000/XP/Vista/7/8/8.1/10
32-biţi şi 64-biţi
 6.7.1, 2011-05-19, 5.9 MB
Windows 98/ME/NT4/2000/XP/Vista/7
doar 32-biţi

Versiune Gratuită de Evaluare

Diferenţa între versiunea de evaluare şi cea completă este că versiunea de evaluare îţi va aminti să cumperi cheia ta personală de licenţiere dacă vrei să continui să utilizezi EditPad Pro. Toate facilităţile din EditPad Pro sînt disponibile în versiunea de evaluare, cu excepţia corectorului ortografic (pentru a reduce dimensiunea filei de descărcat) şi anteturile de tipărire configurabile (anteturile în versiunea de evaluare sînt nemodificabile, amintindu-ţi să cumperi EditPad Pro).

Descarcă EditPad Pro RO Demo (12.3 MB)