Krachtige en handige Windows tekst editor

Nederlandstalige versie van EditPad Pro

EditPad Pro een krachtige en veelzijdige tekstverwerker, ontwikkeld om het bewerken van allerhande tekstbestanden zo makkelijk als mogelijk te maken. EditPad is beschikbaar in vele talen, waaronder het Nederlands.

      
Slechts US$ 59.95
Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 en 11
100% tevreden of geld terug
gratis evaluatieversie downloaden

Een krachtige en handige tekst editor

EditPad Pro heeft heel wat functionaliteit waarmee u makkelijker tekstbestanden kan bewerken. Veel van deze functionaliteit lijkt niet indrukwekkend of werkt in de achtergrond, maar u zal ze zeker waarderen wanneer ze van pas komt. Hier volgt slechts een greep uit de vele handige mogelijkheden die EditPad Pro biedt om van tekstverwerken kinderspel te maken.

Met EditPad Pro kan u makkelijk vele bestanden tegelijk openen. Er is geen limiet. Organiseer tekstbestanden in meerdere projecten zodat u ze alle tegelijk kan openen en bewerken. Open alle bestanden uit een map in een project. Veel van EditPad Pro’s functies kunnen alle bestanden in een project tegelijk behandelen. U kan snel wisselen tussen bestanden door op hun tabbladen te klikken. Beheer vele bestanden en grote projecten met de handige ingebouwde bestandenlijst waarmee u bestanden kan verplaatsen, kopiëren en wissen.

Zorg ervoor dat u de juiste spelling gebruikt met EditPad Pro’s spellingcontrole. Woordenlijsten zijn beschikbaar in vele talen. EditPad Pro kan u wijzen op spelfouten in het huidige bestand, project of alle geopende bestanden. Schakel de rechtstreekse spellingcontrole in om foutief gespelde woorden te markeren terwijl u tikt.

EditPad Pro heeft een van de meest uitgebreide zoek-en-vervang-fucties van alle tekst editors. Vind snel het deel van het bestand dat u wil bewerken. Markeer gevonden woorden, vouw regels en sla bestanden over. Maak snel vele vervangingen in een (rechthoekige) selectie, het bestand, het project, of alle bestanden. Gebruik reguliere expressies voor krachtige en dynamische zoek-en-vervang-operaties die u veel manueel labeur besparen.

Neem toestenbordmacro’s op en speel ze af om repetitieve handelingen tot een enkele toets te herleiden. Neem een zoekopdracht op als deel van een macro om snel alle gevonden tekst op een bepaalde manier te bewerken. Sla macro’s op om uw eigen bibliotheek van bewerkingscommando’s met hoog octaangehalte aan te leggen.

EditPad Pro’s syntax-kleuring is 100% aanpasbaar. U kan de kleuren van de CodeGear or Visual Studio IDE gebruiken, of uw eigen kleuren kiezen. Een groot aantal schema’s voor syntax-kleuring, allemaal volledig aanpasbaar, wordt met EditPad Pro meegeleverd.

EditPad Pro’s bestandnavigator toont u een gedetailleerd overzicht van de structuur van het bestand dat u bewerkt. U kan onmiddellijk naar het relevante deel van het bestand springen. Een groot aantal schema’s voor bestandsnavigatie voor vele programmeertalen en andere bestandsformatien wordt meegeleverd. Alle schema’s zijn 100% aanpasbaar. U kan schema’s maken om eender welk type bestand te visualiseren. De schema’s maken ook blokken tekst met een enkele klik opvouwbaar. Door blokken te vouwen kan u regels verbergen om een beter idee te krijgen van de structuur van het bestand.

EditPad Pro’s knipselcollectie maakt het makkelijk een lijst van knipsels paraat te houden, zodat u ze meteen in een bestand kan invoegen. Een knipsel kan een woord zijn, of een zin, drie paragrafen, een half boek, of wat u maar wil. Knipsels kunnen uit een deel “vooraan” en een deel “achteraan” bestaan en rondom een selectie ingevoegd worden.

Gebruik EditPad Pro’s ingebouwde FTP om uw webpagina’s op uw webserver te zetten. U kan zelfs webpagina’s rechtstreeks op de server bewerken via FTP, zonder de HTML bestanden eerst naar uw harde schijf te downloaden. EditPad Pro zet bestanden in de achtergrond over, zodat u nooit moet wachten totdat alle bestanden gedownload zijn. U kan meteen verder bestanden bewerken. EditPad Pro kan met meerdere servers tegelijk in verbinding staan.

Maak u geen zorgen over het opslaan van bestanden met EditPad Pro uitgebreide opties voor automatisch opslaan en reservekopieën. Kies hoeveel reservekopieën u wil houden en voor hoelang. De bestandsgeschiedenis toont de reservekopieën voor het huidige bestand. U kan ze makkelijk openen en vergelijken. EditPad Pro kan acties onbeperkt ongedaan maken, zelfs nadat u de veranderingen opgeslagen heeft.

Vergelijk twee bestanden om de verschillen te zien, of om de veranderingen tussen twee exemplaren van hetzelfde bestand te zien. EditPad Pro kan verschillen markeren, de bestanden samenvoegen en de verschillen apart opslaan. Zo kan u handig verkeerde aanpassingen aan een bestand ongedaan maken, of de aanpassingen gemaakt door een ander controleren.

Gebruik rechthoekige selecties om makkelijk kolommen te bewerken. Elk commando dat op een gewone selectie kan werken, werkt ook op een rechthoekige selectie. U kan kolommen invoegen of verplaatsen, kolommen opvullen, enz. Handige commando’s om selecties te maken, te vergroten en te verkleinen maken het makkelijk te werken met grote selecties over meerdere pagina’s.

Wanneer u een rapport of artikel schrijft met beperkingen qua lengte, gebruik dan EditPad Pro’s bestandsstatistieken om meteen te zien hoeveel paragrafen, woorden en letters u reeds ingetikt heeft. Bekijk de statistieken van het huidige bestand, het hele project, of alle bestanden in alle projecten.

Als u speciale tekens niet beschikbaar op uw toetsenbord wil intikken, kan u EditPad Pro’s tekenset gebruiken om ze snel in te voegen door ze aan te klikken. Voeg snel speciale symbolen zoals die voor een handelsmerk of copyright in, of gebruik letters van een vreemd schrift dat u toetsenbord niet ondersteund. Als u Unicode gebruikt, staan alle tekens van alle schriften u ter beschikking.

EditPad Pro kan alle tekstbestanden bewerken. Open tekstbestanden bewaart op Linux, UNIX en Macintosh computers, of zelfs tekstbestanden van oude DOS PCs of IBM mainframes. EditPad Pro behoudt de compatibiliteit van het bestand met die systemen, tenzij u het expliciet omzet. U moet zich geen zorgen maken of u een bepaald tekstbestand kan openen en u kan steeds uw bestanden opslaan in een formaat dat anderen met software met minder mogelijkheden kunnen lezen. Open en bewaar tekstbestanden gecodeert in Unicode (UTF-8, UTF-16 and UTF-32), eender welke Windows tekenset, eender welke ISO-8859 tekenset en een hele reeks DOS, KOI8 en EBCDIC tekensets. U kan bestanden tussen eender welk paar tekensets omzetten.

“Ik heb net de laatste versie van EditPad gedownload en ik wil graag mijn grote waardering voor dit fantastische programma tot uitdrukking brengen.

“Ik gebruik het programma al meer dan 10 jaar met veel plezier en verbaas me elke keer weer hoe snel dit programma grote bestanden verwerkt. Ook de vele mogelijkheden, die in de loop der jaren enorm gegroeid zijn, zijn een zegen.”
— Paul Wiereyn
  26 februari 2013, Nederland

Vooraf ingestelde bestandsformaten

EditPad Pro herkent automatisch de volgende bestandstypes en gebruikt instellingen die specifiek voor deze formaten vooraf ingesteld zijn. Voor andere bestandstypes worden de standaardinstellingen gebruikt totdat u die bestandstypes zelf instelt. Uiteraard kan u ook de instellingen van de vooraf ingestelde bestandstypes wijzigen.

“Ik heb veel lof voor EditPad Pro. Omdat ik al ongeveer een half jaar letterlijk full time in EditPad bezig ben, geef ik graag een beetje commentaar.

“Ik ben op dit ogenblik aan het werken aan twee files, elk ongeveer 5000 lijnen.

“EditPad behandelt deze files met een zeer grote snelheid en robuustheid, het loaden van de files is gewoon een flits en het scrollen door de files gebeurt alsof het files van 200 lijnen zijn! Search en Replace is bliksemsnel!

“Als ik 4000 lijnen copieer in TeXStudio, dan blijft het scherm blank gedurende vier seconden. Doe ik die copie terug naar Editpad, dan is het alsof ik maar één karakter copieer! Het is letterlijk zo snel. De eindeloze soepelheid van CTRL-Z in Editpad heeft mij al een paar keer het leven gered.

“Ik moet dikwijls ook werken met een laptop in de unief, en deze heeft heel wat minder geheugen dan mijn machine thuis en een trage processor, maar dat is voor EditPad geen enkel probleem. Ik word het zelfs niet eens gewaar.”
— Dirk Bollaerts
  19 November 2014, België

EditPad Pro in het Nederlands downloaden

Gekochte versie

Als u EditPad Pro reeds gekocht heeft, kan u de recentste versie downloaden door uw email adres en EditPad Pro gebruikers-ID in te tikken. Als u uw ID niet meer weet, tik dan uw email adres zonder ID in. U ontvangt dan een email met uw gebruikers-ID.

De download bevat de EditPad Pro software in het Nederlands. Het helpbestand is in het Engels.

Email adres:
EditPad Pro gebruikers-ID:
Versie:Recentste versie waarvoor uw licentie geldig is
 8.5.1, 15 mei 2024, 24 MB
Windows XP/Vista/7/8/8.1/10/11
32-bit en 64-bit
 7.6.7, 10 december 2019, 12 MB
Windows 2000/XP/Vista/7/8/8.1/10
32-bit en 64-bit
 6.7.1, 19 mei 2011, 5.9 MB
Windows 98/ME/NT4/2000/XP/Vista/7
Enkel 32-bit
 5.4.6, 17 maart 2006, 1.9 MB
Windows 95/98/ME/NT4/2000/XP
Enkel 32-bit
 4.5.5, 23 juli 2003, 1.3 MB
Windows 95/98/ME/NT4/2000
Enkel 32-bit

Gratis evaluatieversie

Het verschil tussen de gratis evaluatieversie en de volledige versie is dat de evaluatieversie u eraan zal herinneren dat u een persoonlijk exemplaar van EditPad Pro aan te schaffen. Alle functionaliteit van EditPad Pro is beschikbaar in de evaluatieversie, behalve de spellingcontrole (om de te downloaden omvang van de evaluatieversie te beperken) en de aanpasbare kop- en voetteksten bij het afdrukken.

Download EditPad Pro NL Demo (24 MB)